Предстоят валежи от дъжд и по-ниски температури към периода 15-18 април, но

...
Предстоят валежи от дъжд и по-ниски температури към периода 15-18 април, но
Коментари Харесай

Идва студ към Балканите

Предстоят превалявания от дъжд и по-ниски температури към периода 15-18 април, но преди захлаждането Балканите ще са обхванати от гореща въздушна маса, като температурите ще надминат 28-30°C. Последните разбори на световните модели предвиждат, че се чака промяна на циркулацията в Европа и образуването на антициклон над централните елементи от континента, оповестява " Метео Балканс ".

Това ще докара и до по-силни нахлувания на леден въздух към вътрешността на континента. 

В началото на новата седмица температурите над Централна и Източна Европа ще се намалят и ще са близки до нулата, което ще сътвори предпоставки за вероятни късни слани.

От понеделник до сряда (15-18 април), температурите рано заран във Франция,  Германия, Полша и Чехия, могат да паднат до минус 2-3 °C.

Очакваното захлаждане ще е нетипично за април, като температурите ще са с 5-8 градуса по Целзий под климатичната норма.

По същото време на Балканите чакаме стопляне и нетипични за средата на април температури, само че след предстоящото стопляне ни чакат и по-ниски температури, като повода е преминаващ  леден атмосферен фронт, обвързван със средиземноморски циклон. 

Към интервала 16-18 април ще се дефинира от преминаващ леден атмосферен фронт и на доста места у нас ще паднат дъждове, като по-значителни ще са тези над Централна и Южна България. По-високите западни полета и планините ще се примесват и със сняг. Вятърът над западните региони ще се ориентира от северозапад, а над източните ще се задържи от североизток и ще стартира да нахлува леден въздух.

Тази конюнктура не беше сигурна, само че първи GFS я предвижда. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР